joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAv. Radu Dinulescu, despre conflictele primarului general cu edilii sectoarelor: „Nicușor Dan...

Av. Radu Dinulescu, despre conflictele primarului general cu edilii sectoarelor: „Nicușor Dan se răzbună pe primari. E aberant să spui că niște copaci sunt ilegali!”

-

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, a declarat, pentru Gândul, toate conflictele pe care Nicușor Dan le-ar alimenta cu primarii de sectoare ar fi de fapt „polițe” plătite edililor de sectoare.

Dinulescu s-a referit la scoaterea palmierilor din Piața Unirii sau refuzul de eliberare a unui aviz de defrișare în Sectorul 6.

„Situația cu palmierii, dacă nu ar fi umoristică, este tragică. Și aici avem exemple și la Paris, pe malul Senei, unde sunt plantați astfel de arbori, de care se bucură în fiecare vară toridă cetățenii Parisului, dar și zeci de mii turiști. Și în Praga sunt plantați palmieri. Sunt, iată, și orașe mai nordice decât Bucureștiul. Adică ideea de a scoate palmierii pentru că ei nu sunt proprii temperaturii și climei de la noi este o prostie fără margini. Arată clar modul primarului general de a se răzbuna pe anumiți primari de sector”, a declarat pentru Gândul avocatul Radu Dinulescu.

Radu Dinulescu: „Pentru ce să se supere ALPAB că cineva plantează niște copaci?!”

Fostul șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei este de părere că un protocol pentru plantarea palmierilor putea fi obținut oricând de Primăria Sectorului 3 de la ALPAB.

„Este aberant să spui că niște copaci sunt plantați ilegal, în condițiile în care ce nu avea de fapt primarul Sectorului 3 este un protocol cu Administrația Lacuri Parcuri București, document care putea fi făcut oricând, protocolul putea fi dat și după, fiind vorba de niște copaci, nu construcții. Pentru ce să se supere ALPAB că cineva plantează niște copaci?! Iar cei care au scos copacii nu erau muncitorii de la ALPAB, ci erau muncitorii de la Trustul de Construcții al Municipiului București. Din câte știm cu toții, Compania Trustul de Construcții se ocupă de realizarea lucrărilor publice de tip drumuri și poduri. Ce treabă au ei cu plantatul sau cu scosul copacilor? Și dacă ar fi avut treabă, ar fi avut numai contractual, ei nu puteau să vină să facă acea acțiune decât dacă aveau un contract cu Municipiul București”, a spus Radu Dinulescu, care a atras atenția că scoaterea palmierilor a fost, de fapt, o mare pierdere de imagine pentru Nicușor Dan, „mai ales că el susține spațiile verzi cu obstinație”.

Avocatul a mai spus că Nicușor Dan i-ar plăti niște polițe și lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, după ce acesta din urmă a devenit un apărător al PUZ coordonator Sector 2. Deși provin din același partid, Radu Mihaiu și Nicușor Dan se află acum într-un conflict, edilul general fiind acuzat că nu eliberează avize de defrișare a copacilor care se rup atunci când bate vântul.

„Radu Mihaiu, înainte să devină primar al Sectorului 2, a fost un mare adversar al PUZ coordonator Sector 2, iar când a fost în campania electorală a făcut parte în instanță în litigiile deschise de acoliții lui Nicușor Dan de anulare a PUZ Sector 2. Ei bine, după ce a fost ales primar, Radu Mihaiu a devenit un mare apărător al PUZ-ului de sector, dintr-un motiv simplu: a avansat în administrație și a înțeles că fără acel regulament de urbanism nu-i rămâne decât să vopsească niște dungi de parcare. Practic, dacă vrea să facă ceva în sector îi trebuie regulament, și îl apără, așa cum trebuie să facă orice beneficiar. Ei bine, atitudinea asta i-a adus mânia lui Nicușor Dan, care, categoric, îl va pune ca țintă a mesajelor. Deci se răzbună și pe Radu Mihaiu cum se răzbună pe Ciprian Ciucu”, a conchis Radu Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...