Slatina va avea autobuze ecologice și sistem de e-ticketing

autobuze ecologice

Consiliul Local din Slatina vrea să achiziționeze zece autobuze ecologice pentru transportul public local, dar și un sistem de e-ticketing.

Proiectul se află în faza de precontractare şi are o valoare totală de peste 25 de milioane de lei, din care circa 21 de milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Contribuţia municipiului Slatina a fost estimată la 3,7 milioane lei.

Acestea vor fi cumpărate prin finanţare europeană nerambursabilă prin POR, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local (CL) Slatina.

Consilierii precizează în expunerea de motive că sistemul de transport urban din Slatina va cuprinde şi vehicule electrice sau hibrid. Totodată, în oraș va fi introdus şi un sistem integrat de plată (e-ticketing) a serviciilor comunitare, inclusiv a celui de transport public, tot printr-un proiect cu fonduri europene.

Şi acest proiect, cu o valoare de peste 4,6 milioane lei, a fost depus pentru finanţare prin POR şi se află în faza de precontractare.

Sistemul e-ticketing va permite plata călătoriilor pe baza unor carduri contactless, a unor aplicaţii securizate pentru telefoane mobile sau altor forme, inclusiv SMS – emiterea electronică a biletelor.

Potrivit proiectului, pe lângă acest subsistem vor fi integrate ulterior şi alte sisteme similare pentru: plata parcărilor, plata accesului în zonele restricţionate, închirierea de biciclete şi alte vehicule alternative, plata unor activităţi culturale şi alte servicii comunitare.

Sistemul integrat de plată a serviciilor comunitare va avea ca subsistem principal sistemul de ticketing al transportului public urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

*