GALERIE FOTO Gabriela Firea bagă autobuze cu burduf spre Aeroport începând cu 1 Decembrie

autobuze cu burduf spre Aeroport
FOTO Facebook Gabriela Firea

Societatea de Transport București (STB, fosta RATB) va introduce autobuze cu burduf spre Aeroport, pe liniile 780 și 783, a anunțat pe Facebook primarul general Gabriela Firea.

”Primele autobuze noi Euro 6 ies pe traseu începând cu 1 Decembrie. Am fost la autobaza Societății de Transport din Militari pentru a vedea noile autobuze achiziționate de Primăria Capitalei. Mă bucură faptul că, în sfârșit, pe străzile Capitalei vor circulă autobuze noi și moderne, care vor asigura bucureștenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 vor putea fi folosite în 2 zile. Până la sfârșitul anului vor veni încă 70. Sunt dotate cu aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior. Vor avea internet și priză USB pt încărcarea telefoanelor”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Autobuze cu burduf spre Aeroport. Pe ce alte linii vor fi introduse autobuze noi

Gabriela Firea a precizat că cele 30 de autobuze turcești Otokar vor fi introduse pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 și 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri). Adică autobuze cu burduf spre Aeroport.

Ulterior, pe măsură ce noile autobuze vor fi recepționate, acestea vor fi introduse în circulație, conform graficului, pe liniile din zona centrală. Până la sfârșitul anului în curs, noile autobuze de culoare turcoaz vor mai fi văzute și pe liniile 124, 137, 261, 682 și 781.

Primarul general amintește că în luna iunie a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziționează 400 de autobuze noi Euro 6. Potrivit graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an, vor veni la București primele 100 de unități, urmând ca anul viitor să ajungă și restul de 300 de autobuze, câte 40 pe lună.

Valoarea tranzacției este de 100 milioane de euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 de autobuze de 10,7m și 30 de autobuze de 18m.

În câteva zile, vom avea autobuze cu burduf spre Aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ