AUR se ia de Viktor Orban: Rebelul de serviciu al Europei

Rebelul de serviciu al Europei”, premierul maghiar Viktor Orban, „a mai comis o impertinență la adresa României când s-a afișat în chip de membru al galeriei cu un fular pe care era desenată harta Ungariei Mari”, transmite AUR.

CITEŞTE ŞI: Deputat ales pe listele AUR, condamnat pentru compromiterea intereselor Justiţiei

„Rebelul de serviciu al Europei, premierul maghiar Viktor Orban, a mai comis o impertinență la adresa României când s-a afișat în chip de membru al galeriei cu un fular pe care era desenată harta Ungariei Mari. Nu doar sacrificiul sutelor de mii de români care au murit pentru a-și elibera frații dintr-o ocupație sălbatică ar fi trebuit să înfrâneze pornirile revanșarde ale amicului lui Vladimir Putin, ci și flăcările unui război izbucnit la câțiva kilometri de granițele noastre. Dacă tragedia care se petrece sub ochii noștri în Ucraina e prilej de speranțe politico-teritoriale pentru Orban, atunci fostul politician reformator de la Budapesta a trecut și ultima linie roșie pe care i-ar fi îngăduit succesul său electoral să o calce în picioare”, transmite AUR.

Potrivit sursei citate, este regretabil că aristocrația intelectuală din România ratează încă o șansă de a-și face datoria față de propria țară și întâmpină cu o tăcere umilă acest nou afront din partea unui nostalgic al vremurilor în care românii din Transilvania erau considerați doar o națiune tolerată”.

Manifestare de tip revizionist

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a transmis, luni seara, MAE.

Viktor Orban a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naționalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, cu Transilvania inclusă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.