AUR, cerere BOMBĂ în Parlament: Scoateţi UDMR de la Guvernare!

E protest al AUR în Parlament. Parlamentarii formațiunii cer eliminarea UMDR de la Guvernare.

Gestul AUR vine după ce ieri partidul anunța că vrea explicații oficiale de la premierul Nicolae Ciucă privind vizita președintelui Ungariei în România.

CITEŞTE ŞI: Simion îl face praf pe Ciucă: Nişte terorişti condamnaţi pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Naţională a României au fost medaliaţi!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prezența premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei, Novak Katalin, în România. De asemenea, AUR a pregătit o moțiune simplă înpotriva ministrului Eduard Novak.

Ce măsuri au fost luate

„În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România. Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, transmite, luni, AUR, într-un comunicat de presă.

Președintele AUR, George Simion, a spus că a văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un șir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here