Au păgubit bugetul statului cu peste 1.439.000 de lei! Descinderi în judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Iaşi şi Ilfov

Politia Romana . Sursa foto: Politia Romana
Politia Romana . Sursa foto: Politia Romana

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ au efectuat nouă percheziţii pe raza a patru judeţe.

Este vorba de un dosar privind angajarea fictivă a 140 de persoane pentru obţinerea de subvenţii de la bugetul de stat, a comunicat IPJ Neamţ. Percheziţiile, derulate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au avut loc în judeţele Neamţ, Dâmboviţa, Iaşi şi Ilfov.

Ele au vizat persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, tentativă la obţinerea ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale, cu sediile în judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane.

Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov subvenţii în baza unor prevederi legale”, precizează IPJ Neamţ.

Anchetatorii au stabilit că s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asiguratorii, de aproximativ 1.988.351 de lei. Suma urma să fie încasată de membrii grupului infracţional.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare.Dar şi 21.000 de dolari.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere.Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din judeţele Neamţ şi Dâmboviţa, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi, vineri, Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here