Zece persoane au murit din cauza gripei până acum

Gripa a ucis 127 de persoane anul trecut
Gripa a ucis 127 de persoane anul trecut

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la zece, potrivit unei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Cel de-al zecelea deces confirmat cu virus gripal s-a produs în judeţul Arad. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 82 de ani, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat antigripal.

Problema este cua tât mai gravă cu cât în unele județe ale țării vaccinurile antigripale deja s-au epuizat. Acesta este și cazul județului Olt, unde numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut cu aproape 50% în săptămâna precedentă faţă de prima săptămână a lunii ianuarie.

De asemenea, cazurile de gripă s-au dublat, ajungând în prezent la 12. În judeţul Olt în săptămâna 8-13 ianuarie au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute 1.426 de pacienţi şi 89 dintre aceştia, în special copii, au necesitat internare. În aceeaşi perioadă numărul cazurilor de pneumonie au fost de 702, cu 189 de internări.

În ce priveşte gripa, toţi cei 12 bolnavi la care a fost confirmată prezenţa virusului, de la începutul anului, sunt persoane nevaccinate antigripal, de diferite vârste. Cele mai multe cazuri de gripă sunt în mediul urban. Opt dintre bolnavi au gripă de tip AH1 şi patru au gripă AH3.

Reprezentanţii DSP subliniază că vaccinarea antigripală este cea mai sigură şi mai eficientă măsură profilactică.

Mai mult, situația devine și mai periculoasă pentru că, în Bulgaria, cinci regiuni au fost puse sub starea de epidemie de gripa. Una din aceste regiuni este chiar la granița cu România, fiind vorba de zona Silistra, peste Dunăre de Călărași.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.