Atenţionare de călătorie! Grevă a vameşilor din porturile Calais şi Dunkerque pe termen nelimitat

atentionare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa.

MAE anunță că funcţionarii vamali din porturile Calais şi Dunkerque au declanşat o acţiune de protest pe o perioadă nedeterminată.

Din această cauză, se vor înregistra perturbări în reţeaua de transporturi, în special în circulaţia trenurilor Eurostar, la intrarea în Eurotunnel, şi pe autostrăzile A16, A26 şi A25, potrivit News.ro.

Potrivit MAE, controalele amănunţite la frontiera dintre Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord produc numeroase perturbări în reţeaua de transporturi, în special în circulaţia trenurilor Eurostar, la intrarea în Eurotunnel şi pe autostrăzile A16, A26 şi A25.

Cetăţenii români sunt rugaţi să consulte site-ul Prefecturii Nord, în vederea obţinerii informaţiilor despre dificultăţile din circulaţie, în special pe autostrăzile A16, A26 şi A25 precum şi pentru identificarea zonelor de parcare ale vehiculelor de mare tonaj şi a deviaţiilor obligatorii din circulaţia rutieră.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

*