Arcul de Triumf a fost inaugurat pentru parada de 1 Decembrie. Ce a spus Gabriela Firea

finanțare europeană
Si la Arcul de Triumf s-u pierdut mai mult de 3 milioane de lei

Primăria Capitalei a inagurat luni Arcul de Triumf, după ce au fost finalizate lucrările de consolidare a monumentului, urmând ca parada de 1 Decembrie să aibă loc la în zona adiacentă.

„Sunt aici oamenii care au muncit şapte zile din şapte ca să se poata defila de Ziua Natţională sub Arcul de Triumf. Acest monument este rezistent şi la un cutremur pe care nu îl dorim, de 8 grade. Lucrarea a fost una importantă şi a necesitat avize şi din partea Ministerului Culturii şi altor autorităţi. E un monument semnificativ pentru Capitala României., el va putea fi vizitat în perioada următoare, la finalizarea recepţiei. Turiştii vor putea să viziteze Arcul, sa urce deasupra lui să vadă Bucureştiul. Va fi un program, se va amenaja o alveolă şi vor fi treceri pentru pietoni. Acest monument trebuie să fie redat turismului”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În apropierea construcţiei a fost organizată o expoziţie de fotografii prin care este redată istoria monumentului. Lucrările de consolidare a Arcului de Triumf au început în ianuarie 2014 iar termenul iniţal de finalizare a fost martie 2015, valoarea acestora fiind de 7,6 milioane de euro, cinci milioane de euro reprezentând fonduri europene nerambursabile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here