Arafat: Urmează două luni dificile. Vaccinarea antigripală, extrem de importantă

sursa: Raed Arafat, Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că vor urma două luni extrem de dificile în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus și este foarte important ca oamenii să se vaccineze antigripal.

„Să nu uităm, sunt mai multe aspecte: deschiderea școlilor, mai este revenirea din concediu la locurile de muncă, aglomerarea orașelor, aglomerarea transportului public în comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea în luna septembrie. Mai este și activitatea electorală care se desfășoară, mai vine gripa sezonieră – în septembrie-octombrie vor începe să apară cazuri”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Potrivit lui Arafat, există riscul ca infectările cu noul coronavirus să se suprapună cu gripa sezonieră, iar atunci pot apărea complicații. Șeful DSU îi sfătuiește pe români să se vaccineze antigripal.

„Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta şi persoanele vulnerabile, din păcate, sunt vulnerabile pentru amândouă. Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze. Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci, să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului”, a afirmat Raed Arafat la Digi 24.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here