Arafat şi Vlad Voiculescu se ceartă pe înmormânarea decedaţilor cu COVID

sursa: Vrancea 24

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că înainte de a fi luată o decizie cu privire la modul în care se vor organiza înmormântările persoanelor decedate în urma infectării cu COVID-19, trebuie efectuată o analiză cu privire la riscurile în fața cărora se expun familiile pacienților.

„Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile”, a declarat Voiculescu.

„Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi”, a mai adăugat el.

Proiect blocat

Voiculescu a mai afirmat că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății, după ce secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a afirmat, marți seara, că proiectul de relaxare a restricțiilor la înmormântări se află la Ministerul Sănătății.

„Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

CITEŞTE ŞI: Vlad Voiculescu prezintă cifre șocante: Avem 167 de copii cu COVID care sunt internați, 16 în secția ATI, 2 fiind intubați

La Ministerul Sănătății se află un proiect ce prevede că regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 se vor schimba. Mai exact, preotul poate fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here