Arafat: Ne pregătim pentru valul doi. Dacă va fi mai puternic sau mai slab, nu poate nimeni să spună

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a anunțat că se fac pregătiri pentru valul doi al pandemiei de COVID-19, chiar dacă nimeni nu poate estima dacă acesta va fi mai mare sau mai mic decât cel din prezent. „Avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile, să nu ne luaţi dumneavoastră la întrebări în luna septembrie sau octombrie că de ce nu suntem pregătiţi”, a subliniat secretarul de stat în MAI.

„Protecţia Civilă pe plan european, cu care am avut astăzi şedinţa prin videoconferinţă – clar ne pregătim pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună în acest moment. (…) Cine se aşteaptă să venim şi să spunem „staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă”, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm şi trebuie să înţeleagă că noi, cei de la situaţii de urgenţă, de la sănătate publică nu putem să spunem „staţi liniştiţi, nu va fi nimic”. Noi avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile, să nu ne luaţi dumneavoastră la întrebări în luna septembrie sau octombrie că de ce nu suntem pregătiţi”,  a declarat Raed Arafat la Antena 3, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Arafat, după 15 iunie, nu putem reveni la normalitatea care era înainte de pandemie, având în vedere că se mai înregistrează focare de COVID-19, în mai multe judeţe, în azile de bătrâni și spitale.

„La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns  la faza în care să spunem că totul este OK”, a declarat Arafat.

 În România au fost confirmate, până acum, 20.749 de infecții cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire. În total, au murit 1.354 de persoane infectate cu coronavirus. 

Raed Arafat: După 15 iunie, nu putem reveni la normalitatea care era înainte de pandemie

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here