Arafat, despre protestul din Capitală: Oameni manipulați. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos!

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a crticat acţiunea din Piaţa Victoriei, unde aproape două sute de persoane au protestat față de restricțiile adoptate de autorități. Arafat spune că sunt „oameni manipulați”, iar „ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că, dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră”.    

 
„Au apărut astfel de demonstranţi şi în Germania şi în alte părţi. Oameni care s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare. După oameni care veneau şi ziceau că ei pot dovedi că e o conspiraţie mondială şi nu există virus. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că, dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă şi mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile”, a afirmat Raed Arafat la Europa FM, potrivit Agerpres.

Vineri, aproape 200 de persoane s-au adunat, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19. Oamenii nu au purtat mască, s-au îmbrățișat și și-au strâns strâng mâinile.

Gabriela Firea: „Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite”

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat în termeni duri pe Facebook, protestul din Piața Victoriei.

„Dragi prieteni virtuali, cum apreciați adunările publice în această perioadă de răspândire a noului virus? Dovadă d : 1. responsabilitate sau 2. iresponsabilitate?Întreaga lume s-a oprit din loc. Am făcut cu toții sacrificii pentru evitarea contaminării pe scară largă. Nu v-ați întâlnit cu familia și prietenii. Ați lucrat de acasă. Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite. Suntem în plină pandemie. Nu s-a descoperit vaccinul și tratamentul minune. Ne dorim să repornim economia, pentru a preveni pe cât posibil o prăbușire economică. Între timp, recomandările epidemiologilor sunt ignorate. Mă întreb, încotro ne îndreptăm”, a scris Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.