Arafat, despre COVID-19:„Cei care spun insistent că este vorba despre o farsă, să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie”

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că cei care nu cred în existența virusului și  pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților, „să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei farse”. Arafat a amintit astfel de cadrele medicale, dar și de polițistul din județul Olt, care au murit din cauza COVID-19.

„Azi, colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt isi iau ramas bun de la un medic care a lucrat in cadrul serviciului respectiv, dupa ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, politistii de la IPJ Olt isi iau ramas bun de la un coleg politist care a cazut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat ramas bun de la un coleg pompier din Constanta si doi colegi ambulantieri din Suceava, cazuti la datorie tot din in urma infectarii cu virusul SARS-COV 2.

In ultima perioada am asistat la discutii si atacuri pe retelele de socializare, si in media, in care personaje care nu au niciun habar ce inseamna medicina, ce inseamna pandemia si ce inseamna virusul cu care ne confruntam pun la indoiala actiunile medicilor si ale autoritatilor fara sa stie ce inseamna pregatire si raspuns in astfel de situatii, sau ce inseamna asumarea raspunderii de catre cei care iau deciziile cele mai grele in aceasta perioada.

Invit pe cei care pun la indoiala situatia in care ne aflam, mai ales cei care spun insistent ca este vorba de o „farsa”, sa priveasca in ochi familiile celor cazuti la datorie, si sa le spuna direct ca rudele lor au cazut la datorie din cauza unei farse! Condoleantele mele familiilor!”, a scris Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, pe pagina sa de Facebook.

Arafat, despre creșterea cazurilor de infecții cu COVID-19: Situația s-a deteriorat

Șeful DSU atrage atenția cu privire la faptul că în cazul în care starea de alertă nu se va prelungi, cazurile de infecții ar putea crește iar situația s-ar putea agrava în toată țara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here