Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din Caracal, după ce s-au înregistrat scurgeri de la un vagon încărcat cu propilenă

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate luni noaptea din Caracal după ce s-au înregistrat scurgeri de la un vagon încărcat cu propilenă, care se afla în zona Gării, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert pe o rază de doi kilometri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, luni noaptea, în urma unui apel la numărul unic 112, au fost anunţate scurgeri de substanţe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă. Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă.
La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) şi patru autospeciale pentru primă intervenţie.
De asemenea, a fost trimis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru o rază de aproximativ doi kilometri faţă de vagon, pentru evacuarea şi autoprotecţia populaţiei.
După aproximativ o oră a fost oprită scurgerea de substanţe periculoase prin închiderea flanşei vagonului cisternă. După o altă jumătate de oră, în urma măsurilor luate cu ajutorul accesoriilor CBRN, specialiştii au constatat că nu mai există pericol pentru cetăţeni şi  încetează măsurile de evacuare a populaţiei. Astfel, au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane, transmiţându-se un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru  încetarea măsurilor şi revenirea cetăţenilor la domiciliu.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here