Aproape jumătate din țară sub cod galben de vânt puternic și zăpadă spulberată

Vint puternic, sursa foto: Pixabay.com
Vint puternic, sursa foto: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți dimineață două informări meteo de vremea rea, cu precipitații mixte, vânt și vreme deosebit de rece. Meteorologii au mai emis  și un cod galben de vânt intens.

Avertizarea se aplică începând de marți, la ora 12:00, până pe 25 martie, la ora 10:00. Vor fi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. Local vor avea loc intensificări ale vântului, vremea fiind foarte rece.

În această perioadă vor fi precipitații, în special sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor. Vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă peste cel foarte gros depus anterior.

 Temperaturi foarte mici

Vremea se va menține deosebit de rece. Temperaturile vor fi în cea mai mare parte negative  cursul nopților și al dimineților. Iar în special în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

În perioada 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00, codul galben de intensificări ale vântului vizează Moldova și nord-estul Munteniei.

În Moldova, iar miercuri și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Pe arii restrânse intensificările  vântului vor atinge peste 70 km/h. Se vor semnala precipitații,  slabe cantitativ, în special sub formă de ninsoare.

După expirarea acestei avertizări de cod galben, va intra în vigoare o nouă informare meteo de vreme rea. Aceasta va fi valabilă până miercuri la ora 21:00.

Vor fi intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali.

În aceste zone va ninge, pe alocuri moderat cantitativ. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea fiind viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Cum va fi vremea în Capitală

ANM a emis și prognoza meteo pentru Capitală. De astăzi de la prânz și până joi dimineață, vremea va fi închisă. Vor fi perioade în care vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Acest lucru în special în noaptea de marți spre miercuri și în după-amiaza zilei de miercuri. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, până în jurul a 40 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece. Marți temperatura se va ridica în jurul valorii de 8 grade. Miercuri, temperatura va fi de 5…6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 și -1 grad, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here