Aproape 6 milioane lei din supraacciza la carburanți. Cum a fost folosiți banii

supraacciza la carburanți

În perioada 2017-2019, statul a colectat 5.850 milioane lei din supraacciza la carburanți. Ministerul de Finanțe a răspuns, astfel, unei interpelări adresate de deputatul PNL Florin Roman.

„5848,9 milioane lei este sumă colectată de statul român prin introducerea supraaccizei la carburanți, din septembrie 2017 și până în prezent. Este răspunsul oficial la o interpelare adresată ministrului Finanțelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanți, guvernul PSD dădea asigurări că acești bani vor fi colectați într-un fond distinct, cu destinație specială pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Așa cum ne-a obișnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciună. Din banii colectați pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostradă. Am întrebat și unde s-au dus banii, dacă au fost destinați infrastructurii, dar ministerul Finanțelor a înțeles să nu răspundă, o șmecherie des folosită când statul refuză să răspundă la o interpelare a unui parlamentar”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Cum a fost folosiți banii din supraacciza la carburanți

Liberalul susține că banii colectați din supraacciză au mers în bugetul pentru pensii și salarii.

„Așadar, banii din supraacciza au mers în bugetul general din care s-au plătit salarii și pensii nesustenabile, doar pentru că PSD să se poată lăuda că a dat și alții au tăiat. Este un nou exemplu major de minciună a românilor, țepuiți de guvernarea PSD. Dăncilă și PSD au fost adversari înverșunați ai dezvoltării infrastructurii, pentru că românii din zonele mai sărace pot fi mai ușor de manipulat de propagandă PSD. Nedepunerea proiectului pentru autostradă Moldovei, finantată din fonduri europene, este cea mai bună dovadă în acest sens”, mai transmite Roman, citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ