Compania Apa Nova a fost amendată cu 10.000 de lei de Direcţia de Sănătate Publică

avarie la Apa Nova informare de la SRI pentru Gabriela Firea Apa Nova a fost amendată apa de la robinet nu este potabilă

Compania Apa Nova a fost amendată luni de Direcţia de Sănătate Publică cu suma de 10.000 de lei pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă din Capitală.

Apa Nova a fost amendată, au precizat pentru Mediafax surse oficiale.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni seară, ministrul Sorina Pintea a declarat că Apa Nova ar fi trebuit să anunţe DSP şi Primăria Bucureşti cu privire la calitatea apei, iar Ministerul Sănătăţii a luat decizia să informeze populaţia privind riscurile folosirii apei deoarece, dacă ar fi ales să nu comunice, ar fi fost iresponsabilitate. Pintea a mai spus că a sunat-o pe Gabriela Firea pentru a o informa cu privire la măsurile pe care Ministerul urma să le aplice.

„Aş vrea să aduc aminte tuturor furnizorilor de apă potabilă şi nu numai că există o autoritate care se numeşte Ministerul Sănătăţii şi care reglementează politici publice de sanatate, care reglementează măsuri, care dispune şi care este autoritate competentă în a rezolva anumite probleme. Astfel, operatorul ar fi trebuit să anunţe DSP şi Primăria Bucureşti despre o eventuală depăşire a unor parametri sau despre anumite proceduri pe care le-a făcut pentru a asigura calitatea apei. Nu a făcut-o. DSP Bucureşti a avertizat furnizorul că există sesizări. Prima sesizare a fost înregistrată în ziua de 30 ianuarie. Ultima sesizare, dar nu ultima, la 13:38, oră după care inspectorii au luat legătura cu inspectorii, informându-l asupra sesizărilor şi rugându-l să facă echipe comune de prelevare a probelor. Lucru pe care furnizorul l-a refuzat”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Apa Nova a fost amendată. Poziția Sorinei Pintea

Totodată, Sorina Pintea a declarat că, începând de luni, între Direcţia de Sănătate de Sănătate Publică şi furnizorii de apă nu mai există un protocol privind comunicarea cu presa.

Ministrul Sorina Pintea a anunţat încă de săptămâna trecută că a cerut o anchetă despre modul în care Apa Nova a comunicat cetăţenilor privind calitatea apei, în condiţiile în care DSP a informat la acel moment că patru probe de apă luate din Capitală demonstrează că nivelul de clor este mai mare de cinci ori faţă de limita admisă.

LĂSAȚI UN MESAJ