Anunțul preşedintelui Consiliului European despre introducerea „paşapoartelor de vaccinare”

Omicron

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus la un moment dat un „paşaport de vaccinare” împotriva COVID-19, dar nu este momentul acum.

Într-un interviu acordat duminică programului olandez de televiziune Buitenhof, Michel a declarat că dezbaterea este „foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut, marţi, crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, afirmă că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”. Oficialul a explicat că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. „Subiectul ste sensibil în multe ţări europene”, a recunoscut Michel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.