Anunțul Ministrului Educației. Când s-ar putea redeschide efectiv școlile

Elev . Sursa Foto: Free-Photos/Pixabay.com
Elev FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar. A declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Sorin Cîmpeanu susține că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă.  El a mai spus că vrea ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil. Dar acest lucru în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”

Într-o declarație, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt″

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Redeschiderea școlilor, posibilă pe 8 februarie

Potrivit acestuia, este vehiculată data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”,  spune ministrul Educaţiei, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.