Anunț bombă al inventatorului vaccinului Pfizer/BioNTech: „COVID-19 va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”

Ugur Șahin, fondatorul BioNTech, care a dezvoltat vaccinul împotriva Covid-19 produs în colaborare cu Pfizer, crede că virusul va fi controlat în cele mai multe țări europene până la sfârșitul acestei veri.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii”, a declarat el.

”Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”

„Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”.

Evaluarea lui Ugur Șahin vine în condițiile în care campania de vaccinare din Uniunea Europeană nu se desfășoară la fel comparativ cu țări ca SUA, Israel sau Regatul Unit. Atât Comisia Europeană, dar și guvernele statelor membre au primit critici din acest motiv.

Fondatorul companiei, decorat de preşedintele Germaniei

Ugur Șahin este optimist şi a spus că problemele pot fi temporare, potrivit digi24.ro.

El a adăugat că este posibil că 70% dintre germani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, când virusul va pune mai puţine probleme. Aproape 9% din populaţia germană a primit cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă. Acest lucru în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătate, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german. Distincţia a fost acordată pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.