ANPC face controale pe Litoral. Turiștii au reclamat că nu sunt cazați cu toate că au achitat serviciile în avans

1 Mai hotelurile de 4 și 5 stele

ANPCPreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificări pe litoral în cazul mai multor turişti care nu au putut fi cazaţi în hoteluri din Eforie Nord şi Jupiter, deşi au plătit cazarea în avans.

Președintele ANPC, Marius Dunca spune că va verifica mai mulţi operatori economici, dar şi agenţii de turism, după ce a fost informat că zeci de familii stau cu bagajele pe plajă. Și asta pentru că  hotelurile unde aveau rezervareturiștii, le-au comunicat că nu mai există camere libere, iar o situaţie similară a fost sesizată oficial la ANPC de către un turist ajuns în Jupiter, transmite Mediafax.

Preşedintele ANPC a precizat că, deşi abia a plecat de pe litoral, se va întoarce pentru noi verificări, întrucât, dacă informaţiile primite se confirmă, este vorba de „o bătaie de joc a operatorului economic sau a agenţiei”.

„Sunt cazuri în care turiştii se plâng că nu fost cazaţi la ora 8.00, când au ajuns la hotel, deşi programul de cazare începe la 12.00. Dar sunt şi cazuri în care nu au fost cazaţi, deşi ei au plătit în avans cazarea. În acest caz, este vorba de o practică comercială incorectă, este o bătaie de joc a operatorului economic sau a agenţiei. Ne plângem că nu vin turişti. Păi cum să vină în condiţiile astea?”, a spus preşedintele ANPC.

Marius Dunca a adăugat că, în urma verificărilor pe care le va face, va stabili dacă vina aparţine agenţiei de turism, pentru că nu a virat banii căte hotel la timp, sau dacă este vina operatorului economic, pentru că a vândut mai multe locuri de cazare decât dispune.

„Dacă agenţiile de turism au plăti la timp, iar turişii ajung şi nu au unde să se cazeze, operatorul economic este obligat să le ofere alternativă în aceleaşi condiţii pentru care ei au plătit sau în condiţii mai bune. În niciun caz, turiştii care au plătit cazare la trei stele nu vor putea fi cazaţi la două stele”, a spus preşedintele ANPC.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here