ANI solicită aplicarea sancțiunilor disciplinare de revocare din funcții în cazul a nouă aleși locali

revocare din funcțiiAgenția Națională de Integritate a solicitat luni instituțiilor prefectului și președinților de consilii județene/locale aplicarea sancțiunilor disciplinare de revocare din funcții, ca urmare a deciziilor definitive și irevocabile emise de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul a nouă aleși locali pentru care Agenția a constatat starea de incompatibilitate.

„Solicitarea se bazează pe faptul că mai multe autorități locale refuză în mod nejustificat destituirea din funcții a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea regimului juridic privind incompatibilitățile sau conflictul de interese. Demersul Agenției ține cont și de Decizia Curții Constituționale nr. 418/2014, care confirmă pe deplin interpretarea dată de A.N.I., Curtea Constituțională constatând faptul că prevederile art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010 sunt constituționale în măsura în care sintagma <aceeași funcție> se referă la toate funcțiile eligibile prevăzute de art. 1 din aceeași lege”, se arată în comunicatul dat publicităţii de ANI.

Concret, Agenția Națională de Integritate a solicitat unui număr de nouă autorități locale aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul următorilor aleși locali:

1. RADU DĂNUȚ — incompatibilitate — consilier local, Becicherecu Mic, Jud. Timiș;

2. FOFIU IOAN — incompatibilitate — viceprimar, Lazuri de Beiuș, Jud. Bihor (perioada 2008 — 2012), în prezent consilier local;

3. DANIEL NĂSTASE — incompatibilitate — viceprimar, Vernești, Jud. Buzău (perioada 2008 — 2012), în prezent primar;

4. OBADĂ ELENA MĂDĂLINA — incompatibilitate — viceprimar, Fundulea, Jud. Călărași, în prezent consilier local;

5. GOMES TUDORACHE IULIANA LIVIA — incompatibilitate — primar, Sfântu Gheorghe, Jud. Ialomița;

6. LEȘUC AUREL — incompatibilitate — primar, Tudora, Jud. Botoșani (perioada 2008 — 2012), în prezent consilier local;

7. PÎRVU COSMIN GABRIEL — incompatibilitate — consilier general, Consiliul General al Municipiului București;

8. PRUTEANU VASILE — conflict de interese — fost președinte, Consiliul Județean Neamț;

9. TONIȚA MARIAN — incompatibilitate — primar, Bălășești, Jud. Galați (în perioada 2008 — 2012).

ANI precizează că următoarele autorități refuză în mod nejustificat destituirea din funcții a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea regimului juridic privind incompatibilitățile sau conflictul de interese: Instituția Prefectului Timiș, Consiliul Local Becicherecu Mic, Consiliul Local Lazuri de Beiuș, Instituția Prefectului Buzău, Consiliul Local Fundulea, Instituția Prefectului Ialomița, Instituția Prefectului Botoșani, Consiliul General al Municipiului București, Consiliul Județean Neamț, Instituția Prefectului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here