Anglia intră într-un nou „lockdown″⁣ național. Restricțiile vor dura până la jumătatea lunii februarie

Marea Britanie, Londra, UK

Măsuri dure în Anglia din cauza răspândirea noii tulpini a coronavirusului. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară revenirea la „lockdown”. Până la jumătatea lunii februarie, oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive întemeiate, școlile se închid, la fel teatrele, cinematografele și sălile de sport.

„Cu aproape toată țara aflată sub restricții dure, este clar că trebuie să facem mai mult, împreună, pentru a aduce această nouă tulpină sub control în timp ce vaccinăm. În Anglia vom intra în carantină națională, care este suficient de strictă pentru a aduce sub control această tulpină. Acest lucru înseamnă că guvernul vă spune din nou să stați acasă. Puteți părăsi domiciliul doar pentru câteva motive stipulate de lege, precum cumpărături esențiale, pentru a munci dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face sport, pentru scopuri medicale, precum un test COVID sau pentru a scăpa de abuzul domestic”, a declarat Boris Johnson, potrivit Digi 24.

Regatul Unit a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Scoţia va intra într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei COVID-19.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here