Angela Filote, ambasadorul Danemarcei şi directorul Metrorex Cătălin Homor, în staţia de metrou Piaţa Romană

Piaţa RomanăŞefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote, a dat vineri dimineaţă startul manifestării „Metro Europe”, participând la evenimentul din staţia de metrou Piaţa Romană.

Alături de Angela Filote, la eveniment a participat şi ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Karsten Vagn Nielsen. Staţia de metrou Piaţa Romană a fost botezată „Danemarca” pentru ziua de vineri.

Piaţa Romană
Directorul general interimar al Metrorex, Cătălin Homor

Evident, de la evenimentul din subteran nu putea lipsi nici „gazda”, directorul general interimar al Metrorex, Cătălin Homor. Acesta a ţinut să sublinieze, în scurta sa alocuţiune, că societatea Metrorex este extrem de apropiată de UE, obţinând fonduri europene importante pentru dezvoltarea reţelei de metrou din Bucureşti.

Mai multe manifestări, reunite sub denumirea „Metro Europe”, sunt organizate vineri în 16 stații ale metroului bucureștean, pentru a marca Ziua Europei.

Evenimentele sunt organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene. „Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, într-o singură zi, cu doar prețul unei cartele de metrou? Pe 8 mai, în intervalul orar 10,00 — 19,00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări și alte obiceiuri, în următoarele stații de metrou: Eroilor, Izvor, Piața Universității (pasaj), Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piața Romană, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera”, a anunţat Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Stațiile de metrou incluse în programul manifestărilor de Ziua Europei sunt amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE care au programate recitaluri muzicale, proiecții de videoclipuri, spectacole de dansuri tradiționale sau de muzică mixată de DJ, oferirea de materiale informative despre cultură și tradiții.

„Metro Europe” face parte din seria de acțiuni organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România de Ziua Europei. Ele includ Festivalul Filmului European (7- 31 mai), Piața Statelor Membre (9 mai), ONG Fest (8-10 mai) și multe altele, nu doar în București, ci și în țară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here