Anchetă la un spital din țară din cauza neraportării infecțiilor nosocomiale

Anchetă la un spital din țară din cauza neraportării infecțiilor nosocomiale

Este anchetă la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu şi se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu în cazul neraportării a numărului real de infecţii nosocomiale înregistrate la nivelul unităţii. Mai mulți medici au fost chemați la audieri.

Ancheta se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Cercetările se efectuează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A fost o sesizare din oficiu”, a spus Victor Tuhaşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Consilierul județean Victor Banța a precizat, pentru Gazeta de Sud, că există un document în care se menționează prezența de infecții într-o secție a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în timp ce conducerea unității medicale a negat acest lucru.

„Există un referat în care se constată zeci de infecții într-o anumită zonă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre o secție unde au loc intervenții chirurgicale, dar nu secțiile Chirurgie I și II. Este o secție unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă și unde sunt expuși atât bolnavii, pacienții, cât și personalul medical”, a spus Victor Banța.

În urmă cu câteva zile, inspectorii ITM au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazia Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, aceasta fiind improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Magazia avea acoperişul spart şi ploua înăuntru, extinctoarele erau depozitate necorespunzător, iar instalaţiile electrice erau improvizate.

LĂSAȚI UN MESAJ