Anchetă la IPJ Galați. Cei doi polițiști care nu au ajutat o fetiță plină de sânge sunt cercetați disciplinar

Dosar de abuz in serviciu in cazul politistilor care nu au ajutat o fata plina de sange

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a dispus o anchetă în ceea ce-i privește pe cei doi polițiști care au fost filmați în timp ce refuză să intervină și nu coboară din mașină pentru a ajuta o fetiță plină de sânge. Imaginile au devenit virale și mai mulți oameni și-au arătat indignarea față de lipsa de reacție a polițiștilor.  

În imaginile postate pe Facebook, în acest wekeend, se poate vedea că fetița este plină de sânge și în stare de șoc. Câțiva trecători îi sar în ajutor și opresc o patrulă de poliție. Este vorba de doi polițiști, o femeie și un bărbat, care nu coboară din mașină și privesc cu pasivitate întreaga scena. În urma acestor imagini, care au provocat un adevărat scandal în mediul online, șefii IPJ Galați au dispus primele măsuri în acest caz.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, susține IPJ Galați. Polițiștii pasivi pot fi sancționați cu mustrare scrisă, cu diminuarea salariului, cu trecerea într-o funcție inferioară sau, mai grav, cu destituirea din Poliție.

Fetița este internată în spital

Potrivit IPJ Galați, minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni.

Cu toate acestea, femeia care a filmat întreaga scenă susține că a vizitat-o pe fată la spital, aflând astfel că a fost victima unei agresiuni sexuale.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!!!!

Video (sursa: Facebook): https://www.facebook.com/jann.michaels.7/videos/pcb.359698978262735/359698938262739/?type=3&theater

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ