ANAF a început executarea averii fraţilor Micula: Suma URIAŞĂ pe care o datorează statului

FOTO: e-bihoreanul

ANAF a început procedura de executare silită a grupului European Food&Drinks, fondat de fraţii Micula, pentru recuperarea despăgubirilor în valoare totală de 1,2 miliarde lei, plătite de statul român, în baza unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj din Washington, scrie presa locală.

CITEŞTE ŞI: ȘOC. O parte din dosarul beizadelei Victoraș Micula a DISPĂRUT de la Tribunalul Bihor! Anchetă de proporții

La începutul lunii aprilie, în totală discreţie, deşi e vorba de o miză financiară uriaşă, ANAF a decis executarea silită a magnaţilor Ioan şi Viorel Micula şi a grupului European Food&Drinks, scrie ebihoreanul.ro, precizând că procedura declanşată de Fisc a fost suspendată provizoriu de Judecătoria Beiuş, unde milionarii au deschis un proces pentru anularea executării. Sursa citată arată că ANAF vrea să recupereze de la fraţii Micula despăgubirile dispuse de Tribunalul de Arbitraj din Washington, bazându-se pe o decizie a Curţii de Justiţie a UE.

Hotărârea Curţii de Justiţie a UE

„În vederea punerii în aplicare a Hotărârii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din data de 25 ianuarie 2022, au fost demarate măsuri de executare silită pentru recuperarea sumelor datorate către bugetul de stat în cazul Micula”, se arată într-o informare succintă transmisă ziarului Bihoreanul de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor, la solicitarea ziarului de a explica baza legală a procedurii declanşate. Documentul confirmă că Ministerul Finanţelor a achitat în total 914.212.282,24 lei către fraţii Micula, sumă care a stins în totalitate „obligaţiile din hotărârea arbitrală din 11 decembrie 2013” (a ICSID).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here