Ameninţat cu remanierea, ministrul Dezvoltării dă drumul la programul la Anghel Saligny!

Cseke Attila, sursa: Facebook

Ministerul Dezvoltării pregăteşte semnarea primelor contracte finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a anunţat, luni, ministrul Cseke Attila.

Surse politice au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că Cseke Attila a fost amenințat că va fi remaniat, dacă nu dă drumul la programul „Anghel Saligny”.

Începând de luni, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanţare vor putea încărca în platforma digitală investiţii.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanţare.

CITEŞTE ŞI: Cseke Attila, avertisment: Vom avea și valul 5 dacă nu ajungem la 70% rată de vaccinare

Ministerul Dezvoltării a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalităţii de depunere a documentelor necesare, precum şi a situaţiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă, precizează sursa citată.

Listele cu obiectivele de investiţii

Conform ministrului Cseke Attila, până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii din 16 judeţe – Alba, Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea şi sectoarele municipiului Bucureşti.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe. Până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here