Amendă uriașă pentru o fabrică din Brăila care și-a bătut joc de angajați

Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii, a declarat la digi24.ro că, în această perioadă, au fost aplicate o serie de sancţiuni maxime unor societăţi care au chemat angajaţii la muncă, deşi contractele de muncă ale acestora erau suspendate.

Amendă de 200.000 de lei pentru munca la negru

El a mai dat ca exemple pentru încălcarea legislaţiei muncii un şantier din Bucureşti şi o fabrică din Brăila.

„Cazuri mai sunt. Pot să vă spun că, personal, a fost acum aproximativ două săptămâni la un şantier din Bucureşti, împreună cu colegii din Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, unde, la fel, au fost găsiţi câţiva cetăţeni care nu aveau contractele de muncă semnate şi s-au aplicat mai multe amenzi şi a fost sistată activitatea, deoarece în respectiva locaţie nu erau respectate toate normele de securitate şi siguranţă în muncă. Mai departe, pot să vă spun că, în această săptămână, colegii noştri de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, în urma unui apel anonim, s-au deplasat la o fabrică unde au depistat 13 angajaţi fără contracte de muncă şi s-a aplicat o amendă de 200.000 de lei”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Muncii.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Munca trebuie distrusa sub orice forma! Bravo autoritati! Pentru asta unii se spetesc sa va plateasca. Ca voi sa existati, cu toate ca si voi va mirati, cu ce va mai ocupati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here