Ambulatoriul Spitalului Județean Galați, modernizat, extins și dotat cu aparatură modernă VIDEO

Spitalul de Urgență Galați, care deservește pacienți din șapte județe, va avea un ambulatoriu modern și extins, dotat cu aparatură de ultimă generație. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro, fonduri europene, atrase de Consiliul Județean Galați.

Potrivit proiectului, imobilul va fi extins cu aproximativ 1.500 de metri pătrați, iar cabinetele de specialitate din interior vor avea aparate de ultima generație. Vor fi cabinete medicale pentru specialităţile diabet, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

„În contractul pe care îl avem cu constructorul, o asociere de firme din Galați cu care am mai lucrat, avem 16 luni ca grafic de execuție, dar sunt sigur că va fi gata mai repede astfel încât să dăm drumul anul viitor. Este un proiect cu finanțare europeană. La ora actuală sunt 3.600 de metri pătrați, cu încă 1.500, 1.600 de metri pătrați suprafața va crește cu cel puțin 45%. Clădirea va avea tot trei etaje cu demisol și parter”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În ultimii doi ani, Consiliul Județean Galați a investit 70 de milioane de euro în sănătate.

„Cred că ne ducem peste 60 de milioane de euro, aproape 70 de milioane de euro aparatură medicală, construcții, eficiență energetică, consolidarea spitalului, extinderea Ambulatoriului, extinderea Unității de Primiri Urgențe, construcția secției de Radioterapie, construcția parcării supraetajate, construcția prosecturii de la spital. Cu tot cu aparatura medicală achiziționată în 2019 și 2020 ajungem la 70 de milioane de euro”, adăugat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here