Ambasadorul Klemm votează și el pentru Kovesi

Ambasadorul Klemm votează și el pentru Kovesi
Hans Klemm o laudă pe Kovesi. Dacă asta e de bine sau de rău, liderii UE vor decide

Ambasadorul Klemm votează și el pentru Kovesi și laudă profesionalismul fostul sef DNA spunând că aceasta merită să ajungă în fruntea Parchetului European.

”Avem mare respect pentru capacitățile sale și credem că este pe deplin calificată pentru funcția de la Bruxelles, aceea de Procuror European”, a declarat ambasadorul Hans Klemm într-un interviu dat postului Europa Liberă.

Crește tabăra susținătorilor fostei șefe a DNA. Ambasadorul Klemm votează și el pentru Kovesi

Pe scurt, americanii susțin transferul lui Kovesi la Bruxelles, dar a unei Kovesi care a depășit stadiul de fostă șefă a DNA detronată cu forța de pesediști și care este în prezent un personaj foarte bine cotat în percepția publică.

Să nu uităm că Laura Codruța Kovesi este văzută de mulți ca un candidat redutabil la prezidențialele din toamnă, unul capabil să-l facă KO și pe favoritul la zi, Klaus Iohannis.

Concomitent, unul dintre scenariile vehiculate în prezent vizează intenția americanilor de a facilita alegerea la Cotroceniul românesc a unei persoane agreate de ei – nu se știe încă cine dar zvonul îl exclude explicit pe Klaus Iohannis. Ba mai nou și pe Codruța Kovesi din moment ce americani dau semne că o vor pe aceasta instalată pentru următorii șapte ani la Bruxelles.

La fel de adevărat este și că susținerea acordată de americani lui Koveși poate fi și un dar otrăvit, date fiind tensiunile existente între UE și SUA și mai ales între liderii americani și Germania.

”Coșmarul” Kovesi va bântui în continuare clasa politică românească

Dincolo de orice speculație, soarta lui Kovesi va avea în mod cert repercursiuni în politica noastră băștinașă. Dacă va ajunge șefa Parchetului European, somnul lui Dragnea și a multor alți politicieni români va fi bântuit mulți ani de acum încolo de coșmarul Kovesi. Dacă rămâne în țară, Kovesi poate ajunge la CCR cu ajutorul lui Iohannis. Care mai mult ca sigur va încerca să scape din timp de principalul cui din talpa sa de candidat la Președinție. Scapă Iohannis de concurență dar cade în suferință Augustin Lazăr, care speră acum să se mute de la Parchetul General la CCR.

Concluzia: deși s-a reușit detronarea ei din fruntea DNA, Laura Codruța Kovesi va bântui mult și bine politica românească. Și pe dreapta și pe stânga, așa cum îi stă bine unui magistrat echidistant.

 

LĂSAȚI UN MESAJ