Ambasada Franței va finanța repopularea apelor din Parcul Natural Putna cu puiet de păstrăv

Ambasada Franței va finanța repopularea apelor din Parcul Natural Putna cu puiet de păstrăv
sursa: Google

Un proiect inedit se va desfășura în județul Vrancea. Apele de munte vor fi repopulate cu păstrăvi cu ajutorul Ambasadei Franței în România. Proiectul se numeşte „Putna-un râu, un parc natural, o echipă şi o comunitate” și va fi implementat de către Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB), în parteneriat cu Romsilva – Parcul Natural Putna Vrancea.

Potrivit Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice, scopul proiectului este refacerea populațiilor de pește sălbatic din râurile de munte ale județului Vrancea.

„Proiectul a fost depus in cadrul apelului de proiecte 2019 Consolidarea societății civile românești si printre activitățile propuse sunt amenajarea unei toplițe în vederea reproducerii puietului de păstrăv (avelini), în vederea repopulării a apelor de munte din Parcul Natural Putna Vrancea si reducerea presiunii exercitate de speciile ihtiofage asupra fermelor piscicole prin refacerea naturală a populațiilor de pește sălbatic din râurile de munte, prin activități de repopulare”. (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice)

Proiectul va demara anul viitor, în aprilie, și se va desfășura pe parcursul unui an.

LĂSAȚI UN MESAJ