Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de preşedintele României

Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de presedintele Romaniei
sursa foto: Google

Alpinistul Zsolt Torok a fost decorat, marți, post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere și recunoaștere pentru performanțele sportive, a anunțat Administraţia Prezidenţială. Sportivul a fost găsit mort, sâmbătă, în Munții Făgăraș. 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru importantele performanţe sportive obţinute de-a lungul timpului, pentru determinarea şi pasiunea cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional -Pentru Merit- în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc astăzi.

Zsolt Torok a fost găsit decedat, sâmbătă, în zona Vârfului Negiu din Munţii Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ