Alina Gorghiu: evaluarea prefecţilor este un prim pas pentru depolitizarea administraţiei

rranci
Alina Gorghiu crede că legea va trece, totuși, de Curtea Constituțională

GorghiuCopreședintele PNL Alina Gorghiu susține că schimbarea unor prefecți, decisă joi de Guvern, reprezintă un prim pas pentru depolitizarea administrației, precizând evaluarea trebuie să continue și să se aplice și în alte instituții.

„Schimbarea unui număr de prefecți e un prim semnal privind depesedizarea și depolitizarea administrației”, a scris joi Gorghiu pe contul său de Facebook.

Ea a subliniat că prefecții trebuie să fie evaluați în continuare. „Evaluarea prefecților trebuie să continue, fiindcă există prefecți care fie au probleme penale ori de incompatibilitate, fie încalcă grav principiul neutralității politice. Cred, de asemenea, că depesedizarea și depolitizarea administrației nu trebuie să se limiteze la corpul prefecților. Practic, toate instituțiile care au extensii în teritoriu (de la inspectoratele școlare la direcțiile agricole și de la oficiile de cadastru la direcțiile sanitar-veterinare) au fost colonizate de PSD, iar acestei situații trebuie să i se pună capăt cât mai repede. E nevoie de o administrație profesionistă, imparțială și apropiată de cetățean”, a conchis liderul PNL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.