Alina Gorghiu a făcut show în Parlament: În caz contrar, apelăm la judecători!

Șefa Senatului s-a dezlănțuit în Parlament, chiar de față cu președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

CITEŞTE ŞI: Gorghiu, atac la Dîncu: Nu pare să aibă un mare apetit să-și dea demisia!

Gorghiu a atenționat politicienii că dacă viitoarele liste cu candidați nu vor avea 30% nume de femei, listele vor fi trimise judecătorilor pentru a fi anulate.

Listă fără cotă de gen

„E nevoie să dezbatem acest subiect pentru a ști ce este de făcut pe viitor. Dacă reușim să facem asta, sunt covinsă că ziua de 1 noiembrie va fi ținută minte ca una importantă. Ca să facem un pic de istorie, ultimul pas semnificativ pentru a încuraja participarea femeilor în politică a fost făcut acum 84 de ani prin introducerea dreptului de vot. A urmat regimul comunist când exista un singur partid, iar mai apoi deși au avut de unde să aleagă, nu au putut vota femei. Când decidenții sunt 90% bărbați, cu siguranță aleșii vor fi 90% bărbați. Dacă astăzi votăm cotele de gen, peste 15 ani nu va mai fi nevoie de ele. Vor fi suficiente femei în administrația publică și locală ca problemele lor să fie rezolvate. Lansez un apel pentru susținerea acestei legi, de introducere a cotei de gen de o treime pentru genul cel mai important.

Trebuie să ne asumăm un lucru clar. Orice listă care să nu aibă cotă de gen în 2024 va trebui să fie respinsă de instanțele din România”, a spus Gorghiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here