Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă privind măsurile care se aplică în școli. El arată că nu trebuie aplicate modele unice. Ci trebuie o adaptare de la caz la caz.
Astfel, elevii trebuie să fie determinați să meargă la școală. Nu să ajungă să o refuze și să o perceapă ca pe un stres, o povară, a spus Rafila.
Ar fi foarte greșit să transmitem mesaj că numărul creșterilor se datorează școlii. Acest lucru pentru că școala a început abia de 2 zile, a subliniat Rafila, potrivit digi24.ro.
„Creștem, va exista o creștere”
„Creștem, va exista o creștere. Rămâne să vedem cât de importantă va fi și ce impact va avea deschiderea școlilor. Dacă protejăm bătrânii, nu vom avea probleme.
Copiii când pleacă de la școală interacționează unii cu alții. Asta nu putem să ținem sub control și aș pleda și pentru o regândire a măsurilor în anumite școli. Trebuie să adaptăm măsurile cu situația din fiecare școală. Astfel încât copiii să nu sufere, să se simtă confortabil. Să nu meargă la școală și să simtă o frustrare, un stres. Pentru că, altfel, școala va deveni pentru ei o povară, nu o zonă de atracție. Noi trebuie să-i determinăm să meargă la școală. Nu să refuze școala.
De exemplu, scenariul galben aplicat unei școli în care sunt 15 elevi în clasă și școala în care am 36 de elevi. Scenariul hibrid are rost în școala cu 36. Dar e inutil în cazul unei școli în care sunt 15 elevi. Aplicarea de măsuri unice unor situații diferite nu știu dacă e cea mai potrivită soluție”, a explicat Alexandru Rafila.
Modelele care pot fi adaptate
El a spus ca sunt modele care pot fi adaptate.
„Trebuie să fim mai creativi, mai permisivi, mai flexibili. Să nu aplicăm modele unice.
Depinde și de conducerea școlii și de comunitatea unde sunt copiii Lipsa asta de imaginație în aplicarea măsurilor va face ca unii dintre părinți sau copii să respingă aceste măsuri. Scopul nostru e să-i atragem să respecte măsurile. Nu să îi ostilizăm!”, a mai spus Rafila.
Cetățeanul TV