Alexandru Rafila avertizează despre efectele consumului Ivermectinei. Poate avea consecințe grave

Foto:Alexandru Rafila, sursa: Facebook
Foto:Alexandru Rafila, sursa: Facebook

Profesorul Alexandru Rafila a transmis un avertisment în ceea ce privește Ivermectina. Medicamentul nu este aprobat în România pentru consumul uman, și mai ales pentru tratarea noului coronavirus, astfel că acesta poate da reacții adverse grave.

Într-o emisiune la Antena 3, Alexandru Rafila l-a combătut pe medicul Alexie din Las Vegas, care susține că utilizează medicamentul pentru anihilarea infecției cu Covid-19.

„Ideea ca oamenii să fie îndemnați să consume acest produs, profilactic, este total greșită și trebuie analizate care sunt consecințele acestei campanii în care se sugerează că Ivermectina poate fi luată pe termen lung, pentru că ne-ar apăra de Covid-19. Să iei un medicament foarte toxic pe perioadă îndelungată poate să genereze probleme foarte serioase”, a avertizat Rafila, potrivit G4 Media.

Profesorul Rafila a mai spus că se miră de maniera în care Ioan Alexie recomandă un medicament care nu este autorizat/aprobat nici măcar în America.

„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a arătat Alexandru Rafila.

În cadrul emisiunii, medicul Ioan Alexie a intervenit subliniind că până în prezent n-a întâmpinat probleme în tratamentul aplicat pacienților săi și că el îi informează în prealabil pe fiecare despre faptul că medicamentul nu este aprobat pentru tratamentul infecției cu Covid-19.

„Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a comentat Alexie.

Rafila a spus că indiferent de „motivație”, oamenilor nu li se poate induce ideea că pot să beneficieze de un medicament care nu este autorizat și aprobat. „Mesajul dumneavoastră acesta ar trebui să fie: nu luati medicamentul, decât după ce este reglementat de autorități (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecințe grave, asta să le spuneți oamenilor. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute și să-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumpărat și nici consumat. Deci aveți o problemă de etică, pentru că nu le puteți induce oamenilor informații false”, i-a spus spus Rafila doctorului Alexie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here