Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu: instanţele ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă denunţurile

Alexandru ChiciuSorin Oprescu poate fi cercetat şi trimis în judecată cu o măsură preventivă alternativă, ţinând cont şi de afecţiunile grave de care suferă, a declarat sâmbătă Alexandru Chiciu, avocatul edilului suspendat. El a precizat că instanţele ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă denunţurile şi recunoaşterea faptelor.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a spus, înainte de a-l vizita pe primarul suspendat al Capitalei, în Arestul Central, că în motivarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti se atestă existenţa afecţinilor grave pentru Sorin Oprescu.

Avocatul a spus că aspectele medicale şi toate celelalte elemente din decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti vor fi analizate de apărare şi vor fi făcute solicitările ce se impun pentru înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu. Alexandru Chiciu a spus că strategia care va fi folosită de apărare la termenul de la Curtea de Apel Bucureşti este pusă la punct în acest moment. Avocatul a precizat că apărarea va face apel la toate prevederile din legislaţia internă, dar şi la toate deciziile ICCJ din 2014, 2015 şi la deciziile Curţii Europene.

„Da, sunt două paliere de apărare, palierul de fond – şi, repet, dosarul are o înărcătură de fond importantă şi nu o tratăm cu superficialitate -, dar şi ca avocaţi, ca oameni, nu putem trata cu superficialitate afecţiunile domnului Oprescu. Cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu, ca şi dreptul tuturor altor persoane, la viaţă. Domnul Oprescu poate fi cerctat, trimis în judeată, dacă vreţi condamnat pentru orice spun procurorii, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat şi trimis în judecată într-o măsură preventivă alternativă”, a mai spus Alexandru Chiciu.

Referitor la persoanele cercetate în acelaşi dosar cu Sorin Oprescu şi care au recunoscut săvârşirea de infracţiuni, Alexandru Chiciu a spus că acestea nu au nicio legătură cu clientul său, avocatul apreciind că denunţurile şi recunoaşterea vinovăţiei ar trebui să fie analizate cu rezervă de către instanţe. „A existat moda interceptărilor, acum există moda denunţurilor. Eu spun că instanţele din România ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă acest tip de recunoaştere a unor fapte sau denunţuri”, a adăugat avocatul.

Apărătorii lui Sorin Oprescu vor să ceară din nou internarea edilului, după ce, în urma investigaţiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here