vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAlertă la Spitalul din Târgu Cărbuneşti: Pacienţi COVID-19, ventilaţi manual după ce...

Alertă la Spitalul din Târgu Cărbuneşti: Pacienţi COVID-19, ventilaţi manual după ce instalaţia de oxigen s-a defectat

-

Plan roşu de intervenţie în această dimineață la Spitalul Târgu Cărbuneşti după ce instalaţia de oxigen s-a defectat. 15 pacienţi de la secţia ATI au fost trecuţi pe tuburi de oxigen, în ambulanţe.

Potrivit reprezentanților ISU, s-a produs o defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. În spital sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19, din care 80-90 necesită suport de oxigen. La ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Autorităţile locale au solicitat ambulanţe din judeţele vecine. 67 de butelii cu oxigen medical au fost trimise la fața locului. Totodată, pacienţii în stare gravă vor fi mutaţi la o secţie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

„Este o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen. Ne așteptăm ca firma să acționeze rapid. Nu știu motivele defecțiunii. Județul a reacționat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune. În județ s-au trimis 5 ambulanțe SMUURD, patru de la ambulanță și una de multiple victime. Plus au fost trimise butelii de oxigen, care să poată fi folosite temporar, până la remedierea situației. Nu avem cum ști că se va defecta stocatorul. Ce să se înlocuiască? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Să vedem de ce s-a defectat. La acest moment au reacționat foarte bine și s-au mobilizat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...