Dâmbovița: Zeci de persoane, venite în țară,suspectate că nu respectă izolarea

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Alertă în Dâmbovița. 130 de dâmbovițeni, întorși în țară, din zonele cu risc de coronavirus , în ultimele 10 zile, sunt suspectati că  nu respectă regimul de izolare la domiciliu, așa cum prevede legea.Din acest motiv autoritățile din Dâmbovița sunt în alertă.

 În urma identificării unor persoane, cu ajutorul primarilor, sosite în ultimele 10 zile zile din zona galbenă sau zona roșie, dar care nu apar în evidențele DSP Dâmbovița, la acest moment se verifică un număr de 90 de persoane de către DSP si Poliție, pentru care avem adresele și datele lor de contact, iar un număr de 40 de persoane sunt fără date de identificare.”, a comunicat  Prefectura Dâmbovița.

Alertă în Dâmbovița.

La intrarea in țară cetățenii români completează un formular în care sunt și localitățile de domiciliu.Formularul ,pe baza acestor declarații, ajunge la DSP-urile județene. Se pare că cei 130 de cetățeni amintiți în comunicatul Prefecturii Dâmbovița, au declarat altceva în formulare sau nimic.Ei au fost identificați doar de către primarii localităților dâmbovițene. Este vorba în special de cei din mediul rural, ei fiind reveniți în localitate de curând, ei venind din țară. Autoritățile din Dâmbovița au declarat că nu pot oferi date suplimentare despre localitățile unde se află cele 130 de persoane suspectate că au revenit în România din zonele de risc, fără să declare acest lucru.

Amenzi

În județul Dâmbovița au fost aplicate până la acest moment, 7 amenzi contravenționale cetățenilor care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, după ce au sosit în țară  din zone de risc.120 de persoane din țară au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu, cuantumul total al amenzilor fiind de 1.835.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost date în județele  Neamț și Hunedoara, câte 12. Însumând un total de 210.000 de lei, în județul Neamț, și 134.000 de lei în județul Hunedoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here