ALDE laudă propunerea PSD la Justiţie. Norica Nicolai: Gîrbovan este un profesionist

Norica Nicolai îi dă cu tifla lui Verhofstadt
Foto: Antena3

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a declarat, vineri, despre nominalizarea Danei Gîrbovan la ministerul Justiţiei, că aceasta este un profesionist care, cunoscând sistemul din justiţie, are capacitatea de a-l reforma din temelii.

„Părerea mea e că la acest minister domnul preşedinte se fereşte să accepte un profesionist. Doamna Gîrbovan este un profesionist, este un om care cunoaşte foarte bine sistemul şi, în opinia mea, dacă vom avea dialog, va trebui să trecem la adevărata reformă de care România are nevoie. Mă refer la justiţie. Pentru că de zece ani de zile tot facem reformă în România. Dacă ne uităm numai la cazul Caracal vedem cât de îngrozitor e să nu ai profesionişti, să nu ai cu cine face reformă în justiţie. Este un mandat foarte greu, dar doamna Gârbovan are capacitatea, cunoscând sistemul, să sprijine reformarea lui din temelii. Nu numai pe justiţia penală, ci şi pe justiţia civilă, care afectează peste şapte milioane de cetăţeni ai României”, a afirmat Norica Nicolai.

Reacţia vine în contextul în care preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiţiei şi pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Reamintim că USR, PNL și PMP au criticat în termeni duri propunerea PSD de nominalizare a Danei Girbovan că ministru al Justiției, afirmând că PSD ar vrea să subjuge justiția.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.