ALBA: Festivalul Cetăţilor Dacice revine

Festivalul Cetăţilor Dacice, cel mai vechi festival de reconstituire antică din România, revine în județul Alba, după doi ani de întrerupere.

Evenimentul se va desfășura în acest sfârşit de săptămână, la Săsciori, în apropierea cetăţii dacice de la Căpâlna.

Potrivit organizatorilor, timp de două zile, sâmbătă şi duminică, peste 100 de războinici ‘daci’ şi ‘romani’ vor reînvia atmosfera de acum 2.000 de ani, invitând publicul într-o călătorie în timp.

Taberele şi numeroasele atelierele meşteşugăreşti antice care vor fi deschise cu această ocazie vor funcţiona până seara, la ora 19,00.

Vor fi ateliere de prelucrare os, prelucrare lemn, monetărie, jocuri romane, tir cu arcul, bucătărie antică, olărit, dar și fierărie.

Pe parcursul zilei de sâmbătă vor avea loc demonstraţii de tehnică militară daco-romană, dansuri antice și lupte de gladiatori.

În cursul serii este programată prima mare bătălie dintre ‘daci şi romani’. Petrecerea antică va continua până spre miezul nopţii cu Rugul lui Zamolxe, un ritual de incinerare spectaculos.

Duminică, vor fi noi activităţi în tabăra antică, dar şi o încercare de reconstituire a unei bătălii daco-romane, care se va desfăşura în zona cetăţii dacice de la Căpâlna. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric, informează RADIO CLUJ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here