Al doilea deces din cauza coronavirus în județul Dâmbovița un bărbat tot din localitatea Corbii Mari

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Al doilea deces din cauza coronavirus în județul Dâmbovița. Încă un bărbat de 56 de ani, Corbii Mari, a murit azi din cauza noului coronavirus. El a fost infectat la o clinică privată din București, unde făcea dializă.

Al doilea deces din cauza coronavirus în județul Dâmbovița

Dâmbovița înregistrează al doilea deces provocat de COVID-19. Ambii morți sunt din comuna Corbii Mari.

Grupul de Comunicare Strategică pentru COVID-19 a comunicat pe 2 aprilie că în judeţul Dâmboviţa sunt 19 cazuri depistate pozitiv. Primarul din localitatea Corbii Mari spune că ar fi 20 de bolnavi la el în comună.

Apelul primarului din Corbii Mari

„Problemele noastre au pornit în momentul în care 4 persoane din comună au receptat virusul COVID-19 la o clinică privată din București, unde făceau proceduri de dializă. Inevitabil, virusul s-a răspândit, în urmă contactului cu membrii familiei, la un număr de 20 persoane. Astăzi, când vorbim, împreună cu reprezentanții DSP-Dâmbovita, putem spune că am reușit izolarea acestei infecții strict la familiile celor depistați pozitiv și NU AVEM O RĂSPÂNDIRE COMUNITARĂ.

Împreună cu reprezentanții Poliției, încă înainte de apariția primului caz, am supravegheat cu strictețe persoanele venite din afară țării și aflate în izolare. Vestea bună: nu avem niciun caz de COVID-19 la aceste persoane. Necazul nostru a venit din interiorul țării, de la o clinică privată.

Avem un total de 283 de persoane izolate. Am discutat cu majoritatea contacților direcți ai celor 20 cazuri confirmate și este îmbucurător că NU PREZINTĂ SIMPTOME. Doamne ajută!

Rugămintea mea către toți membrii comunității, dincolo de orice: haideți să facem un efort în perioada imediat următoare și să respectăm ordonanțele militare și deciziile de la nivel local. Haideți să stăm cât mai mult în casă, în gospodărie și să nu mai ieșim pe drum. Persoanele izolate sunt verificate zilnic de către Poliție și reprezentanții Primăriei, dar trebuie să fim și noi, toți ceilalți, parte a acestui efort.

Orice problemă aveți, puteți să vă adresați Primăriei, Poliției, puteți discuta cu preoții din comună care ne stau alături, cu poștașii. Le mulțumesc reprezentanților DSP-Dâmbovita, Poliției Dâmbovița pentru implicare și din suflet medicilor de familie, farmaciștilor și asistenților că sunt lângă noi și n-au dat bir cu fugiții. Haideți să trecem cu bine peste această perioadă și să arătăm că suntem o comunitate-exemplu prin conduită noastră.

Vă mulțumesc tuturor! Sunt aici, lângă voi, nu plec nicăieri! CONTINUĂM ACTIVITĂȚILE DE DEZINFECȚIE cu produse Biocide. Trecem împreună peste asta”, a scris primarul Ionuţ Bănică pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here