Ajutoare pentru copiii nevoiași din Vrancea de la comunitatea românească din Viena

comunitatea românească din Viena
FOTO: Facebook

Campania umanitară „Din suflet, pentru suflet!”, inițiată de comunitatea românească din Viena, a ajuns la sfârșit. A fost un gest de adâncă omenie al unor oameni care, de Sărbători, au ales să fie alături de cei cu care soarta a fosat mai puțin darnică.

Inițiatoarea acestei campanii „de suflet” este Laura Hant, președintele Asociației culturale „Mihai Eminescu” din Viena. Comunitatea românească din Viena nu este la prima inițiativă de acest gen.

„Atunci când vii în sprijinul unei ființe despre a căreia existență nici măcar nu aveai habar cât de greu o duce, facem deja un prim pas spre mântuirea propriului nostru suflet. Atunci când întindem o mână de ajutor celui aflat în nevoie și suferință, dăm o șansă sufletului nostru de a se curăța de egoism, de a se lepăda de individualism meschin. Atunci când poți să vezi în ochii unui copil puritatea și inocența sufletească a unei ființe nevinovate, deja ai pășit pe calea îndreptării și speranței”, a scris pe Facebook Laura Hant.

comunitatea românească din Viena
Laura Hant, alături de copiii cărora le-a făcut o bucurie de Paști FOTO: Facebook

„Am avut șansa să descopăr aceste valori umane, aducând copiilor din Localitatea Popești, Jud. Vrancea, cu câteva zile înaintea Paștelui din acest an, 2019, cadouri tradiționale: jucării, dulciuri, obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, creioane, cărți de colorat. Mulțumim din adâncul inimii celor ce au dovedit mărinimie și solidaritate umană, făcând posibil acest gest creștinesc: magazinul alimentar “Doina” și în mod deosebit domnului Alexandru Machedon, om de mare noblețe și generozitate, cu sprijinul și contribuția căruia aceste ajutoare au ajuns la timp la micuții din localitatea vrânceană”, a mai scris Laura Hant.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*