Adrian Țuțuianu: Maimuțele din PSD mai au până la stadiul de homo sapiens politic

Adrian Țuțuianu

Pesedistul Adrian Țuțuianu a făcut de rușine întreaga Opoziție cu o analiză tăioasă brici a tuturor greșelilor făcute de PSDragnea. Ce șochează de-a dreptul este concluzia trasă de Țuțuianu: greșelile nu ar fi fost comise dacă PSD nu ar fi de fapt un ”partid de maimuțe”.

”Baronul” Adrian Țuțuianu își pune la zid colegii pesediști. Și asta într-o localitate cu tradiție în domeniu - Târgoviște ...
”Baronul” Adrian Țuțuianu își pune la zid colegii pesediști. Și asta într-o localitate cu tradiție în domeniu – Târgoviște .”

Ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”, a răbufnit Adrian Țuțuianu într-o ședință a conducerii PSD Dâmbovița. Iar cum ghinionul se ține scai de pesediști în ultima vreme, zicerile pline de zvâc ale liderului social-democrat dâmbovițean s-au scurs – sub formă de înregistrări audio! – în presă.

Fără doar și poate, Liviu Dragnea a adus fostul partid-stat pe marginea prăpăstiei. Contrar percepției greșite nutrite de adversarii trandafirașilor altoiți de Ion Iliescu în țărâna patriei noastre post-comuniste, PSD nu a primit brânciul final, dar dacă Dragnea o ține tot așa nu mai poate dura mult, dovadă dura sancțiune deja încasată de social-democrați la referendum. Un referendum ratat nu la ci chiar de mustața lui Dragnea.

Cu Dragnea în frunte, ”primatele” pesediste își joacă viitorul pe muchie de cuțit

Deși trist pentru viitorul pesedeilor, evenimentul ar putea avea totuși și urmări pozitive. Respectiv ar putea duce la creșterea numărului de circumvoluțiuni politice ale actualelor ”primate” din PSD. Evident, este vorba despre maimuțele lui Țuțuianu, care la ultimul CEx s-au grăbit să-i critice tovărășește pe colegii lor puciști și să-l reconfirme în cor pe Dragnea. Și asta fără a realiza că bananele smulse de la Dragnea ca preț al susținerii acestuia în bătălia internă declanșată de Firea au de fapt un gust amar, de înfrângere.

Ba mai mult, posibil este și ca ”bananele” concretizate în promisiuni de fonduri care urmează să fie acordate ulterior să nu mai apuce să se coacă din moment ce Tăriceanu i-a spus lui Dragnea ”pas” în problema înființării prin ordonanță de urgență a Fondului Suveran de Investiții. Un Fond despre care toată lumea bună finanțistă spune că i-ar permite lui Dragnea să jumulească de bani tot ce mai este companie de stat profitabilă, să cheltuie acești bani publici după cum vrea mușchiul lui și în plus să le ofere ”maimuțoilor” din ceata lui tot felul de funcții gras plătite fără a ține cont de vreo limitare legală aflată acum în vigoare.

Această variantă modernă de ”trai neneacă pe banii babachii” pare acum să apună la orizontul speranțelor pesediste din moment ce, slavă Domnului, Dragnea și Tăriceanu se ceartă pe împărțirea ciolanului. Cum înființarea FSI este în impas, promisiunile făcute de Dragnea membrilor BEx înainte de ședința la care s-a tranșat puciul declanșat de Firea sunt și ele puse, în parte, sub semnul întrebării.

Tras linie și adunat, reiese că eșecul usturător de la referendum plus limitarea resurselor financiare bugetare de care va dispune în viitor Dragnea sunt de natură a da aripi taberei pesediste ”#rezist”.

O tabără deja înțelepțită după înfrângerea suferită la ultimul BEx și de la care este de așteptat să abordeze mult mai profi și mai deștept următoarele reprize.

 

LĂSAȚI UN MESAJ