Șeful CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu atacă din nou conducerea PSD, pe tema banilor pentru județe

scandal la PSD Dâmbovița Adrian Țuțuianu atacă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu atacă din nou conducerea PSD, pe tema modului în care au fost alocați de către Guvern banii pentru județe.

Adrian Țuțuianu postează joi pe Facebook un grafic cu alocările bugetare făcute prin Hotărâre de Guvern către județe, care arată că, în timp ce Sectorul 4 al Capitalei a primit 38,9 milioane de lei, iar județul Giurgiu peste 18,16 milioane de lei, județului Dâmbovița i-au fost alocați aproximativ 16,8 milioane de lei.Adrian Țuțuianu atacă

“Unde regăsiți preocuparea pentru județ în cifrele de mai jos? Unde sunt cei care se băteau cu pumnii în piept că fac și dreg? De ce trebuie sacrificate comunitățile locale doar pentru că unii/unele au în cap doar să fie șefi de partid, europarlamentari, comisari sau, mai trist, să nu-și piardă prețiosul loc în BPJ?”, scrie fostul vicepreședinte al PSD.

Adrian Țuțuianu atacă PSD și reclamă susținerea redusă a Guvernului pentru județul său

Acest mesaj pare a fi o continuare a unei postări de miercuri, intitulată ” ANALIZĂ: Susținerea financiară pentru județul Dâmbovița (I)”. Adrian Țuțuianu atacă conducerea PSD și scrie că la finele anului trecut, au fost mai multe discuții pe subiectul alocărilor financiare către județul Dâmbovița pe OUG 28, respectiv din Fondul de rezervă al Guvernului.

”Din păcate, județul Dâmbovița nu mai este tratat cu seriozitate de actuala guvernare, pentru că nu prea mai are cine să se preocupe cu insistență de subiecte. Unii ar vrea, dar nu au anvergura politică necesară, iar alții, deși au funcții utile, nu sunt deloc interesați să ajute județul. Primul exemplu: Județul Dâmbovița a primit, prin HG nr. 977/13.12.2018, suma de 6.188.000 lei, destinată unui număr de 16 unități administrativ-teritoriale. Pentru cine caută puțin, suma nu înseamnă mai nimic prin comparație cu ce au primit alte județe: Giurgiu – 18.167.000 lei, Iași – 8.965.000 lei, Maramureș – 16.200.000, Mureș – 9.136.000 lei, Teleorman – 15.461.000 lei, Tulcea – 10.170.000 lei, Vâlcea – 15.213.000 lei, Vaslui – 19.346.000 lei, Sectorul 4 – 38.900.000 lei etc. Prima observație: sunt numeroase județe unde liderii s-au îngrijit să ducă mult mai importante fonduri prin această alocare. Mai există o altă hotărâre, despre care nimeni n-a vorbit (HG 994/2018 privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului) și care arată o situație și mai tristă: JUDEȚUL DÂMBOVIȚA NU A PRIMIT NICIUN LEU, în timp ce alte județe (cu lideri mai preocupați) au primit foarte mulți bani: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș, Giurgiu, Mureș, Olt, Teleorman, Tulcea, Vâlcea. Tragem linie și facem un clasament al primelor 10 alocări la nivel național și vedem cum Dâmbovița a fost trecută la categoria <și alții>. Ca atare, anunțurile triumfaliste sunt doar propagandă, iar cifrele arată că județul nu se mai află în atenția decidenților centrali. Probabil că noii șefi și noile șefe au alte priorități. O să revin pe subiect”, scria ieri Țuțuianu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

*