Adrian Marinescu, directorul medical la Institutul „Matei Balș”: O scădere a presiunii pandemice s-ar putea produce în următoarele două luni

sursa foto: Institutul Matei Bals, Facebook
sursa foto: Institutul Matei Bals, Facebook

Medicul infecționist Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș”, a declarat că valul trei al pandemiei ne-a prins cu puține persoane vaccinate.

Potrivit acestuia, acest val ar putea dura mai puțin doar dacă se vaccineaza foarte mulți oameni. În acest fel ar avea loc o scădere a presiunii din sistemul medical abia în două luni, potrivit medicului.

Record de bolnavi cu forme grave de coronavirus la Terapie Intensivă

În ultimele zile s-a înregistrat un număr foarte mare de pacienți cu forme grave de COVID-19 internați la Terapie Intensivă, potrivit digi24.ro.

” Ce sper însă – ca în măsură în care vaccinarea merge dinamic sper că acest val va fi mai scurt. Pentru că persoanele vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu.

„Pe mine mă interesează să nu am boala”

Potrivit acestuia, scăderea presiunii pandemiei ar trebui să aibă loc în două luni, tulpina din Marea Britanie fiind predominantă. Adrian Marinescu a declarat la digi24.ro că au fost foarte puține cazuri când o persoană care a făcut ambele doze de vaccin să vină infectată.

„Sunt cazuri, dar rare. Pe mine mă interesează să nu am boala. Virusul poate ajunge. Contează ca anticorpii să mă protejeze. Să nu fac forma complicată, poate o formă ușoară”, a spus medicul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here