Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, a rămas fără imunitate parlamentară

Adrian Chesnoiu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Acesta ar fi intervenit din poziția de ministru pentru aranjarea unor concursuri de angajare în minister.

Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”.

„Suspiciunile nu vizează activitatea legată de politicile agricole sau activitatea din agricultură, ci anumite lucruri administrative. Sunt un om responsabil. (…)Sunt absolut convins că, la finalul aceste cercetări, adevărul va ieşi la iveală. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. România are nişte proceduri care vizează modul în care se derulează o anchetă penală. La finalul cercetărilor, voi veni cu aceeaşi demnitate în faţa dumneavoastră şi vă voi prezenta punctul meu de vedere cu privire la acest dosar. Până la finalizarea cercetărilor nu mă veţi mai auzi declarând nimic despre acest dosa”, a declarat Chesnoiu, la Parlament.

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție și s-a suspendat din partid după ce a fost acuzat că ar fi aranjat concursuri de angajare în minister.

DNA a formulat o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu, pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii, pe care l-a condus. 

Potrivit DNA, Adrian Chesnoiu ar fi intervenit din poziția de ministru pentru aranjarea unor concursuri de angajare în minister și chiar a decis angajarea unui candidat care nu a obținut punctajul necesar. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here