Adina Florea nu a primit avizul de numire ca procuror şef al DNA

Adina Florea de la SS l-a scăpat pe Sebastian Ghiță de un dosar

Adina Florea nu a primi avizul de numire ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Ea era propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.  

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată. 

„În şedinţa din data de 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, precizează CSM.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei, se arată în comunicatul citat.

Potrivit lui Tudorel Toader, CV-ul Adinei Florea arată că aceasta are experienţă profesională şi aptitudini manageriale specifice funcţiei.

„Astăzi nu avem la dosar, în documentaţia pe care o examinăm, nicio dovadă a faptului că în legătură cu dânsa sunt suspiciuni din acelea, bănuieli rezonabile cu privire la comiterea vreunei fapte penale. În concluzie, de la Ministerul Justiţiei, comisia a apreciat în unanimitate că doamna Florea, dintre toţi candidaţii, şi aduc aminte că era a doua rundă de selecţie, îndeplineşte cel mai bine condiţiile pentru a fi propusă drept candidat pentru a prelua conducerea DNA”, afirma Toader, la finele lui septembrie.

Potrivit Adineri Florea, în 28 de ani de activitate şi de magistratură nu a avut niciun fel de abatere, nu a avut niciun fel de sancţiune disciplinară.

„În primul rând, în momentul în care mi-am depus candidatura, mi-am asumat această candidatură şi toate surprizele ce puteau să vină odată cu ea. Este foarte adevărat că aceste surprize, constat acum, că sunt mult peste aşteptările mele. Acest incident de securitate nu are nicio legătură cu persoana mea şi este regretabil faptul că domnul procuror general deja a aruncat anatema asupra mea, spunând că am un anume profil etic”, a mai spus Florea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here